Royal Group Holding Kft. Royal Group Holding Kft.
menu
menu
menu
menu
menu
menu
menu
menu
menu
menu
menu
menu
menu


Király Kémény

Minden jog fenntartva!Honlap készítés:
Honlap készítés


» Oldaltérkép «
    FuranFlex béléscső  

Mi is a FuranFlexTM technológia?

Egy olyan kéménybélelési technológia, amihez  - ellentétben a rozsdamentes acélcsővel- nem szükséges kibontani a kémény melletti falat és bármilyen vonalvezetésű kéménybe könnyedén beszerelhető. Teljesen gáz tömör és korrózióálló. A forradalmian új kéménybélelési eljárás lényege az, hogy a bélelő anyagot (speciális , hőre keményedő műgyanta) képlékeny formában húzzák be a kéménybe. Ezután felfújják és forró levegővel kötési hőmérsékletre melegítik. A kéménybélelési technológia lehetővé teszi, hogy a bélelés tökéletesen felvegye a kémény formáját, ugyanakkor rendkívül rövid idő alatt szerelhető.

 

Technikai paraméterek

FuranFlex TM technológiával bélelt kémények hatékonyságát és kiemelkedő technikai paramétereit több éves tapasztalat, kutatás és független kutatólaboratóriumok által végzett felmérések támasztják alá. A kéménybélelések teljesen gáz tömörek és képesek ellenállni a legextrémebb időjárási körülményeknek is. FuranFlex TM kéménybélés a Dansk Toxicology Center (Dánia) és az Institute für Ökologische Chemie (Németország)   mérései szerint nem bocsát ki veszélyes, rákokozó anyagokat 100-600 C között. Rövid ideig képes ellenállni még 1000 Co hőmérsékletnek is.

 

Technikai problémák

A kéményben felfelé haladó füst folyamatosan hűl, hagyományos falazott kéményben méterenként kb. 15-16 °C-ot. Bármilyen anyagot égetünk, a füst jelentős mennyiségű vízgőzt tartalmaz.

Kb. 50- 70 °C között megkezdődik a víz intenzív kicsapódása. Az így keletkező folyadék savas kémhatású. A bélelés nélküli kéményeket a falán a füstgázból lecsapódó nedvesség teszi tönkre.

A veszély elkerülése érdekében, minden gáztüzelésű készülék kéményét kötelező saválló béléssel ellátni. A leggyakrabban használt technológia az, amikor a meglévő kéménybe korrózióálló csöveket helyeznek. Ebben az esetben viszont az alábbi megoldhatatlan problémákkal találjuk magunkat szemben:

Merev, vékony (0,6 mm) falú saválló cső ellenáll a korróziós hatásoknak (10 éves garancia), de lehetetlen utólag behelyezni egy hosszanti, nem egyenes kéménybe anélkül, hogy a falat ne kellene kibontani az elhúzásoknál. 
Flexibilis, vékony (0,3 mm) falú gégecső betömködhető a kéménybe, amely elhúzásokat tartalmaz, de ennek a csőnek a korrózióálló mutatói nem elégségesek. 

A behelyezett béléscső minden esetben kisebb átmérőt fog eredményezni, mint az eredeti kéményé volt. Ez keresztmetszet csökkenést, ezáltal kisebb huzatot eredményez.

 

Előfordul, hogy egy téglalap keresztmetszetű (pl 200x300 mm) kémény bélelése esetén szeretnénk egy ugyanolyan keresztmetszetet biztosító 275 mm átmérőjű merev csövet behelyezni. Ez lehetetlen anélkül, hogy a kéményt erre az átmérőre felfúrjuk. Megoldás a kémény FuranFlex technológiával és anyaggal történő bélelése.